Haber

2 Ukraynalı güvenlik yetkilisi ‘Zelenskiy’e suikast planı’ iddiasıyla gözaltına alındı

Ukrayna Devlet Güvenlik Servisi (SBU) Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e suikast düzenlemeyi planladıkları şüphesiyle iki Ukraynalı güvenlik yetkilisinin gözaltına alındığını açıkladı. Ukrayna’daki devlet muhafız servisi içindeki Rus ajanlarının yakalandığını ileri süren SBU, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, “Karşı istihbarat ve SBU müfettişleri, (Rusya güvenlik servisi) FSB’nin Ukrayna Devlet Başkanı ve diğer üst düzey askeri ve siyasi liderleri bertaraf etme planlarını püskürttü” ifadelerini kullandı.

POLONYA’DA BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Rusya-Ukrayna savaşının başladığı Şubat 2022’den bu yana Zelenskiy hakkında bir dizi suikast planı haberlerinin basına yansıdığını hatırlatan CNN International’ın aktardığına göre, Ukrayna’nın güneyindeki Mykolaiv’den bir kadın, Zelenskiy’e suikast planıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla Ağustos 2023’te gözaltına alınmıştı. Şüpheli kadına Rusya’nın Zelenskiy’i öldürmek üzere hava saldırısı planlayabilmesi için Ukrayna Devlet Başkanı’nın planlanan ziyareti hakkında bilgi toplamakla suçlanmıştı. Nisan ayında da Polonyalı bir erkek Rusya’nın suikast planına yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

KONVOYUN 500 METRE YAKININA FÜZE İSABET ETMİŞTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, mart ayında Odesa’ya yaptığı ziyaret sırasında, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’le kendisini taşıyan konvoyun yakınlarında bir füze patlamış, Ukrayna bu durumdan Rusya’yı sorumlu tutmuştu. Konvoydakilerin yaklaşık 500 metre uzaklığa düşen füzenin etkisini hissettiği ifade edilirken, saldırıda beş kişinin öldüğü açıklanmış, Zelenskiy ya da Miçotakis olayda yara almamıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

haber-serinhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu