Haber

Pülümür’de kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı

Pülümür’de kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı

TUNCELİ Son yılların en kurak kış mevsimlerinden birini yaşayan Tunceli’nin Pülümür ilçesinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.

Son yılların en kurak kış mevsimlerinden birini yaşayan Tunceli’nin Pülümür ilçesinde kar yağışı dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. İlçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde 50 santimetreyi geçti. Yağış sonrası belediye ekipleri ilçe merkezi ve mahallelerde karla çalışmaya başlarken, esnaf ve vatandaşlar da kapılarının önünde biriken karı temizlemeye başladı. Yağışın etkili olduğu ilçede, karayolu ekipleri yol kaplama ve tuzlama çalışması yapıyor.

Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, kar yağışından memnun olduklarını belirterek, “Bu yıl oldukça kurak bir yıl oldu. Vatandaşlarımızın ve bizim de beklediğimiz kar geldi. Kar, bu bölgede su yok demek değil. Bölgede yine bitki ve meralar üzerinde önemli bir etkisi vardır.Yağmurlar normalde şubat ayına kadar düşmezdi.Fakat her yıl Hızır ayı dediğimiz ayda mutlaka kar yağardı.Bu yıl yine kar yağdı.Bir gün yağmur yağarsa biraz daha yağarsa bölgemize ve sulara iyi gelir. Kar bu bölge için rahmet demektir. Biraz daha yağarsa bu şekilde sorunlarımızı çözeceğini düşünüyorum.” dedim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu